9 Ocak 2008 Çarşamba

Autocad Kagit Düzlemi

AutoCAD Kağıt Düzlemi? Nedir ve Nasıl Kullanılmalıdır .
“Kağıt Düzlemi” Nedir ve Nasıl Kullanılmalıdır?
İlk defa AutoCAD R11 ile gelen “Kağıt Düzlemi” işlevi, çizimlerin basılı çıktıları için pafta organizasyonu yapmaya yarayan, fakat pek kullanılmayan önemli bir AutoCAD işlevidir.
AutoCAD R11’in Türkçe sürümü ile uğraştığımız günlerde, “Paper Space”in Türkçe’sini Kağıt Düzlemi olarak belirlemiştik. Şu anda R14 ile çalışıyoruz; demek oluyor ki Kağıt Düzlemi AutoCAD’de 8 yıldır yer alıyor. Ancak gerek kullanıcılarla görüşmelerimiz, gerekse seminerlere katılanlara sorduğumuz “Kağıt Düzlemini kimler kullanıyor?” sorusu, bizlere bu önemli özellikten yeterince yararlanılmadığını düşündürdü. Peki Kağıt Düzlemi neden kullanılmalıdır? Yanıtı basit, yararlı bir özellik olduğu için. Nasıl sorusuna ise, bu yazının geri kalanında yanıt bulacaksınız. Kağıt Düzleminin ne olduğunu, nasıl kullanılacağını ve değişik disiplinlerdeki uygulamalarını yazacağız.
Model Boşluğu (Model Space) çizimin yaratıldığı yerdir. Kağıt Düzlemi (Paper Space) ise, çizimin çıktı almak için organize edildiği yerdir. Kağıt Düzlemi, Model Boşluğunda yaratılan çizimi kağıda yerleştirmek için araçlar sağlar. Kağıt Düzlemi kullanıldığında, çizimin tek bir görünümünün çıktısını almakla sınırlandırılmazsınız. İstenilen sayıda görünüm, istenilen yerleşim şekliyle kağıt üzerine aktarılabilir.

İçeriği İndirmek İçin Tıklayınız

Hiç yorum yok: