İç Anadolu Bölgesinin Tarım Ve Hayvancılığı
İç Anadolu bölgesinde yetiştirilen başlıca ürünler şunlardır;Buğday,Arpa,Üzüm,Şekerpancarı,Ayçiçeği,Soğan,Patates(Niğde,Nevşehir),Elma,Badem,çeşitli sebze ve meyvelerdir.Ayrıca bölümde nohut ve yeşil mercimek de yetiştirilir.
Bölümdeki geniş ova ve platolarda daha çok koyun yetiştirilir.bölümün kuzeyinde ise tiftik keçisi yetiştirilir.Şeker fabrikalarının olduğu yerlerde besi(ahır) hayvancılığı yapılır.
11 Ocak 2008 Cuma
İç Anadolu Bölgesinin Tarım Ve Hayvancılığı
Etiketler: İç Anadolu Bölgesinin Tarım Ve Hayvancılığı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder